Moixiganga de Barcelona

Moixiganga de Barcelona: tradició i cultura popular
Moixiganga de Barcelona neix amb la il·lusió de recuperar un ball tradicional que consisteix en realitzar diverses construccions humanes de poca alçada.  Hom creu que la Moixiganga és l'origen dels actuals castells.

Ens motiva el lligam evolutiu que existeix entre Muixeranga, Ball de Valencians i Castells.   Ens mou l’interès per preservar aquesta manifestació cultural d’origen remot i que s’ha vist en risc de desaparéixer.

També ens mou l’enveja. Enveja sana, això sí la il·lusió de compartir festa i tradició amb altres Moixiganga com són la de Sitges, Vilafranca, Valls o Tarragona, entre d'altres.

Moixiganga, el ball fet amb construccions humanes
Malgrat que en un origen, la Moixiganga era un ball estrictament religiós, actualment, es representen diversos arguments populars i tradicionals.   

Participar en la Moixiganga té el sentit que cadascú li vulgui donar. Un en pot gaudir pel fet de participar en una activitat associativa i cultural o en pot gaudir des de la seva fe. O bé en pot gaudir per les seves dues vessants.

Queda clar que, malgrat que, tal com mana la tradició, sovint fem representacions de quadres religiosos, no fem cap mena de proselitisme.
Cadascú és lliure de viure aquesta experiència com vulgui. 
Per a qualsevol dubte, ens regim per allò que disposa la Llei Orgànica d’Associacions.

Moixiganga de Barcelona: música i vestuari propis
Volem, a més de conservar la tradició del ball, innovar però sense transgredir. Aportarem música pròpia, vestuari i innovacions en les figures anomenades ”misteris” i tot això sense apartar-nos excessivament del que representa el ball en sí.
Donat el caràcter de Barcelona, sabem que ens veurem abocats a actuar al carrer en processons i cercaviles en diverses ocasions, per això volem adequar el ball a aquesta realitat.

Barcelona té un efecte d’altaveu, i esperem que mitjançant aquest efecte, la Moixiganga desconeguda per a molts, sigui coneguda arreu de Catalunya i més enllà.